Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagskolen i Kristiansund > Student i Kristiansund

Student i Kristiansund

Lurer du på hvordan det er å studere på Fagskolen i Kristiansund? Eller kanskje på hva tidligere studenter jobber med i dag?

2f

Fagskolen i Kristiansund har studenter med ulike bakgrunner, i mange ulike aldersgrupper. Noen har nylig tatt fagbrev, mens andre har vært ute i arbeidslivet i flere år. Det at våre studenter allerede har en eller annen form for arbeidserfaring, bidrar til å skape et solid, yrkesrettet studiemiljø. Etter fullført utdanning arbeider våre studenter innenfor en rekke områder og næringer, som alt fra skiftledere i næringsmiddelbedrifter til styrmenn på noen av Norges største skip. Klikk her for å lese mer om både nåværende og tidligere studenter.

Kristiansund som studiested

Kristiansund er en kystby midt mellom Ålesund og Trondheim, med ca. 24.500 innbyggere. Kristiansund er en av landets største baser for oljerelatert virksomhet, men har også en stor næring knyttet til havbruk og fiske. Fagskolen i Kristiansund ligger i gangavstand fra sentrum, med kort vei til alle byens fasiliteter. Kristiansund er også en rimelig by å bo i, med lave leiekostnader - selv midt i sentrum.

Kristiansund sentrum

Kristiansund sentrum

Aktiviteter

Kristiansund sentrum byr på hyggelige kafeer, barer og restauranter, små nisjebutikker, kjedebutikker, en vakker havn, flotte parker og turområder, og et av landets eldste operahus. I nærområdet er det også gode forhold for dykking, toppturer, klatring og friluftsliv generelt. 

Kulturliv

Byen har et velutviklet kulturliv med en tett arrangementskalender, med alt fra storband og symfoniorkester til jazz og rock. Kristiansund har flere store, årlige arrangement som den feststemte og folkelige Tahitifestivalen, Operafestukene, Skjærvafest, og den internasjonale fotofestivalen Nordic Light Festival.

Tilgjengelighet

Det går hurtigbåt til Trondheim flere ganger daglig, og Fram-ekspressen tar deg sørover til Molde, Ålesund og Volda én gang i timen. Hurtigruta har daglige anløp her, og fra flyplassen går det direkteruter til Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand.