Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Petroleum

Kunne du tenke deg å bli fagskoleingeniør i petroleum? Petroleumsstudiet ved Fagskolen i Kristiansund gir gode muligheter for arbeidsoppgaver både offshore og på land. 

Petroleum hoved

Om studiet

Fagskolen i Kristiansund tilbyr to utdanninger innenfor petroleumsteknologi: 

Boring (3 år, deltid)

Havbunnsinstallasjoner (3 år, deltid)

Som ferdigutdannet fagskoleingeniør i petroleumsteknologi kan du blant annet jobbe med montering, testing, installasjoner og vedlikehold av subseautstyr på land, om bord i plattformer og på skip over hele verden. Dersom du velger fordypning i boring og innehar nødvendig sertifikat/praksis er du kvalifisert til en rekke stillinger ombord på plattformer og skip – som alt fra assisterende borer til boresjef for hele plattformen.

Undervisningen

Studiet i petroleumsteknologi er i utgangspunktet 2-årig, men på Fagskolen i Kristiansund undervises det deltid over 3 år. Grunnen til dette er at undervisningen er tilpasset skiftordning med offshorerotasjon, noe som gjør at studentene har muligheten til å være i full jobb mens de studerer.  

Søknadsfrist

Du søker opptak til Fagskolen i Kristiansund gjennom VIGO innen 15. april kl. 23:59.

Dersom det er ledige plasser etter opptaket i VIGO, vil det være mulig å sende søknad direkte til skolen. Du finner papirskjema her.

Opptakskrav

a) Det formelle kravet er relevant fagbrev. I tillegg må søkeren ha offentlig godkjent tverrfaglig eksamen i VG2 Brønnteknikk eller tilsvarende. 

eller 

b) Realkompetanse. Søkere som mangler fagbrev, kan søke opptak på grunnlag av minst 5 års relevant praksis, og bestått fellesfagene på VG1 og VG2.

Mer informasjon om dette finner du i fagskolens opptakskriterier

Kontaktpersonar

Thor Arne Aasebø
Leder
71 28 39 03 / Mob. +4741250325
Send e-post