Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagskolen i Kristiansund > Nyheter > Innovasjonscamp 2017

Innovasjonscamp 2017

Studenter fra skipsoffiserutdanningen og kjemi: prosessteknikk har i to dager deltatt på innovasjonscamp i regi av Ungt Entreprenørskap, noe som resulterte i mange spennende og innovative idéer. 

Ingeborg Johannessen fra Ungt Entreprenørskap. 

Dag 1 fikk studentene først en presentasjon av campen, og informasjon om selve innovasjonsprosessen av Ingeborg Johannessen i Ungt Entreprenørskap. Johannessen snakket også litt om det økende behovet for innovasjon og endringsvillighet i det fremtidige arbeidsmarkedet i Norge.

Svein Knudzon Waagbø fra Møre Maritime tok så ordet videre, og snakket mer om tema for selve oppgaven, nemlig dyrking- og høsting av tare. Tareindustrien er nå i kraftig vekst, og er spådd til å bli 30 til 40 ganger så stor som den er i dag, og med en omsetning lik den vi har sett i oppdrettsnæringen de siste årene. Det er derfor et stort behov for å utvikle spesifikke fartøy, etablering av anlegg, teknologi for transport og utsetting av kimplanter, samt høsting og transport av ferdigdyrket tare. Waagbø introduserte deretter campens problemstilling for studentene: «hvordan kan fremtidens fartøy for taredyrking se ut?».

Innovasjonscamp dag 1 Møre Maritime

Svein Knudzon Waagebø fra Møre Maritime forteller om temaet for campen. 

Dag 2 av innovasjonscampen ble tilbragt i grupper rundt om på fagskolen, hvor studentene fikk besøk av veiledere med ulik kompetanse og bakgrunn. Årets veiledere var Kjell Storvik fra WeSubsea, Trond Kjønnø fra Bogestilla/Algefabrikken, Leif Ersnes fra Jemar Norpower, og Bjørn Mikkelsen fra Bedriftspartner.

Innovasjonscamp dag 2 bilde 2

Leif Ersnes fra Jemar Nordpower veileder studentene.

Etter en hel dag med arbeid i grupper, var det så klart for presentasjoner. Presentasjonene skulle være korte og konsise, så det var viktig at studentene hadde en klar idé, og at denne ble formidlet på en tydelig måte. Studentene presenterte side idéer for en jury bestående av Asgeir B. Hansen fra Knudzon Bølgen Innovasjon, gründer Kristian Alnæs, og Olav Otterlei fra Abyss.

Innovasjonscamp presentasjon

Det var mange og innovative løsningsforslag på problemstillingen. 

Det var mange innovative og nytenkende løsninger, og det var tydelig at studentene hadde satt seg godt inn i de relevante prosessene for tang og taredyrking. 

Innovasjonscamp kåring

Juryen bestod av Asgeir B. Hansen, Kristian Alnæs og Olav Otterlei.

Vinneren av innovasjonscampen ble en gruppe sammenslått av gruppe 6 og 7, med navnet «Tang og Tare AS». Juryens begrunnelse var at idéen både var tilpasset oppgaven på en god måte, at de forklarte et tydelig konsept som både var innovativt og realiserbart, og at gruppen klarte å kommunisere sin idé på en god og tydelig måte. Juryen påpekte også at gruppen viste en god forståelse for hva som er viktig i markedet i forhold til tareproduksjon. Andre- og tredjeplassen gikk til gruppene 9 og 3. Juryen var svært fornøyd med alle de 10 gruppene, og bemerket seg mange interessante og nytenkende idéer.

Innovasjonscamp vinnerlaget

Vinnerlaget ble gruppe 6 og 7 "Tang og Tare AS".

Vinneridéen vil også bli presentert under konferansen «Horisont Nordmøre» 16. februar.